Hey!

Gisteren was het nog eens tijd voor een 3000m. Het was al geleden van op het PK, waar ik solo naar een tijd van 10'14 liep. Ik was ervan overtuigd dat ik sneller kon. De trainingen deze week verliepen vlot en het weer zat mee, niet meer de hitte van de voorbije dagen. Het enige wat wat tegenviel, was het lawaai buiten de nacht ervoor. Met een mix van Sfinksmuziek op de beat van Tomorrowland, was het niet ideaal om in slaap te geraken...

Ik moest normaal pas om 21u10 lopen en begon dus tijdig aan mijn opwarming. Die opwarming ging gepaard met steken, even kreeg ik schrik, maar met Jozef's hulp verdwenen de steken al snel. 
Iets later dan normaal werd de start dan gegeven. Mijn plan was om rond de 10 minuten te finishen. Ik was dus ook van plan om van in het begin dit tempo te lopen. De eerste 1500m liepen gesmeerd en ik kon goed aanpikken bij een klein groepje. Ik kwam exact op 5 minuten door. Ik wist dat ik nu dit tempo moest vasthouden en dat was ook mijn plan. Tot 2 toeren voor het einde. Plots kreeg ik het zwaar en voelde ik mezelf stilletjes aan helemaal stilvallen. Die laatste 2 toeren waren er echt te veel aan... Er zat geen versnelling meer in.
Ik ben dus ook ontevreden met mijn eindtijd van 10'19". Misschien had ik trager moeten vertrekken en had ik dan een mooiere tijd kunnen lopen, hoewel dat waarschijnlijk niet zo heel veel had gescheeld. Ik heb het geprobeerd en het is deze keer niet gelukt.

Ik denk dat mijn volgende 3000m nog even op zich zal laten wachten... Dinsdag vertrek ik voor 3 weken naar Sankt-Moritz, waar ik mijn batterijen (en vooral mijn rode bloedcellen) weer zal opladen!

Groetjes,
Sara

 
Hey!

21 juli, Belgische feestdag en de dag dat ik mijn 4e 1500m van het seizoen zou lopen. Met de KBC-Nacht in het achterhoofd, had ik er vertrouwen in, hoewel de piste van Ninove niet direct leuke ervaringen bij mij oproept. Als 1e jaars scholier vond daar  het Vlaams kampioenschap plaats en dat was ook meteen mijn meest trage, verschrikkelijke, teleurstellendste wedstrijd ooit. Tijd om die negatieve gedachten rond de piste van Ninove te doorbreken.

Ik stond ingedeeld in de eerste reeks van het na-programma en met zo'n 25 min vertraging, mochten we ons naar de startlijn begeven. Daar voelde ik al meteen dat het drummen ging worden. Veel bekende gezichten aan de start, zoals Imana Truyers, Britt Vanthillo, Ester en Aria Schouten, Evelien De Haes,... 
In de eerste 200m, die voor mij eigenlijk net iets te traag waren, werd mijn gevoel al bevestigd, er was veel geduw en ik besloot me langs de buitenkant van het pak te plaatsen. Stilletjes aan schoof ik wat op naar voor, maar de 'kopgroep' was breed en compact, niet ideaal voor een snelle wedstrijd. De tussentijden waren goed en een goede tijd zat er dus nog wel steeds in. In tegenstelling tot de KBC-Nacht, plaatste ik een versnelling wanneer het nog 500m was. Ik ging diep, veel dieper dan vorige keer. Ik kwam als 9e over de streep met een tijd van 4'39"82. Een paar honderdste trager dan vorige keer en dus ook weer net geen record.

Ik ben blij dat ik weer onder de 40 zat, hoewel ik toch ook echt graag eens onder die 39 ga. Ik heb alles gegeven wat ik kon, en dat voelt goed. Gisteren zat er niet meer in, maar ik denk dat ik later dit seizoen nog wel de kans ga krijgen om mijn record te breken. 

Volgende week loop ik nog een 3000m en daarna vertrek ik voor 3 weken op stage naar Sankt-Moritz.

Groetjes,
Sara


 
Hey,

Gisteren was het nog eens tijd voor een 1500m. Het was al van op de IFAM geleden, en eerlijk gezegd had ik er niet veel vertrouwen in. De laatste maand had ik, zoals ik eerder al vertelde, vooral uithouding getraind. Ik had schrik en was wat onzeker tijdens de opwarming... Ik zat nog met die 1500 van de IFAM in mijn hoofd en wou nu echt niet te vroeg stilvallen. 
Eens in de oproepkamer begon het zelfvertrouwen terug wat te groeien. Ik was van plan niet te snel te vertrekken en verstandig te lopen, met een tijd rond de 4'40 zou ik blij zijn.
Mijn laatste versnelling op de piste van Heusden voelde goed. Na mijn onzekere opwarming was ik er dan toch klaar voor. De start werd gegeven en ik plaatste me halverwege, langs de buitenkant van de groep. Mijn opdracht was simpel: De eerste 500m niet te snel lopen, dan goed meevolgen in de groep en daarna alles geven. We hadden van in het begin goede doorkomsttijden en ik voelde me nog fris. Met nog 500m te gaan en 3'05 op de teller, hoorde ik Jozef roepen dat ik moest versnellen. Met die 3'05 aan de 1000m was een tijd binnen de 4'40 nog mogelijk. Ik versnelde, maar begon dan toch te denken dat ik nog wat reserve moest houden, ik mocht niet stilvallen aan de 200m... Maar ook aan de 200m hield ik me precies nog een beetje in, hoewel ik het gevoel had dat ik nog super veel energie had, en zo ging het door tot de finish. 
Ik wist mijn tijd nog niet, maar ik wist al wel dat die rond de 4'40 zou zijn. Ik was hoe dan ook tevreden. Zonder specifieke trainingen een tijd lopen rond mijn persoonlijk record van vorig jaar, voelt goed. Er zit nog verbetering in, zeker aangezien ik niet volledig voluit ben gegaan en ook niet specifiek voor 1500 aan het trainen ben.
Later op de avond bleek dat ik een tijd had van 4'39"76, 60 honderdsten boven mijn PR! Natuurlijk kreeg ik nu spijt van het gevoel dat ik niet voluit ben gegaan. Eigenlijk snap ik zelf niet zo goed waarom ik het niet gedaan heb. Misschien is het door die langere afstanden die ik de laatste weken heb gelopen. Bij die afstanden moet je minder diep gaan en ik heb dat in deze 1500 dus een beetje verkeerd ingeschat. 

Komende week trek ik naar Barcelona om voor Brecht, Joren en de andere Belgische Junioren te supporteren21 juli zal ik in Ninove terug een 1500m lopen, om dan hopelijk dat record te breken. In Ninove zal ik dus wel met veel vertrouwen aan de start kunnen staan, hoewel ik aan deze piste slechte herinneringen heb... 

 
Foto
Hey,

Het is al een tijdje geleden dat ik nog een wedstrijd gelopen heb. Juni was dan ook de allerlaatste maand van mijn middelbare schoolcarrière en het behalen van mijn diploma ging dan ook even voor op de wedstrijden. 

Tijdens de examens heb ik me vooral bezig gehouden met duurlopen en minder met specifieke trainingen. Gisteren was er een 5000m mixed te doen in Lier, dit zagen we dan ook als een perfecte kans, ondanks de vermoeiende examens, om mijn tijd eventueel wat scherper te stellen. 

Ik liep om 21u30, veel vroeger dan vorige keer in Oordegem, dit moest in mijn voordeel spelen. Ook de reeks was beter bezet, meer mensen die een PR rond de 17'30" hadden. Ik voelde me voor de wedstrijd sterk, ik had er een goed oog in en had helemaal geen last van zenuwen... misschien had ik toch beter wat meer gezondestress gehad....
Al snel werd de start gegeven en ik plaatste me achteraan de kopgroep, die al snel uiteen viel. Na 2 toeren zat ik 7 seconden voor op mijn tussentijden die ik moest lopen. In de 3e toer kwam Els Rens (AVZK), Marathonkampioene, getrokken door haar hazen over mij. Ik heb een aantal toeren aangepikt en moest dan toch noodgedwongen lossen... Op die moment had ik nog altijd 7 seconden voor op mijn vooropgestelde tussentijden, ik liep dus een constant tempo en het zag er nog steeds goed uit. Het enige nadeel was dat ik nu alleen viel. 
Met nog 5 toeren te gaan kreeg ik het toch moeilijk. Ik viel stil en geraakte precies niet meer vooruit. Mijn voorsprong op de tussentijden verdween ziender ogen. Vanaf dat moment was het toertjes aftellen en al het mogelijke geven tot op de finishlijn. Ik voelde in mijn rug ook Juniore Esther Schouten (VMOL) dichter komen. De laatste toer heb ik dan toch proberen te versnellen. Ik hoorde Jozef, die aan de 200m stond, roepen 'Het kan nog, kleine pasjes!', maar eigenlijk wist ik zelf al dat het PR niet meer mogelijk was, toch heb ik het laatste er nog uitgeperst en wist ik Esther Schouten achter mij te houden. Ik finishte als 3e vrouw in 17'36". 

Dat ik Els Rens moest laten gaan, was niet abnormaal, ze eindigde binnen de 17'10". De eerste vrouw, Veerle Van Linden had zelfs een tijd onder de 16 minuten! Voor beide een knap PR!

Zelf was ik minder tevreden. Ik kwam om een PR te lopen en deed dit niet. Alle omstandigheden speelden nochtans in mijn voordeel. De eerste helft van de wedstrijd heb ik sterk gelopen, tactisch beter dan vorige keer, maar de form was er gewoon niet.
De volgende 5000m zal nog even op zich laten wachten. Volgende week loop ik normaal een 1500m op de KBC-nacht.

Groetjes,
Sara


UA-32168031-1