Het was lang geleden dat ik nog een wedstrijd had gelopen. Ik ben 20 dagen op stage geweest in Sankt-Moritz en heb daar goed kunnen trainen. We hebben er nooit in de regen moeten trainen. De trainingen gingen er trouwens echt heel goed en ook deze week, in België ging het super. Het was dus dringend tijd voor een wedstrijdje.

Het weer in Merksem was niet super... Er stond veel wind, maar misschien was dat nog altijd beter dan de tropische temperaturen van de week ervoor. 
Ik begon aan mijn opwarming en voelde me redelijk goed. Al snel was het tijd om te starten. Ik startte in de B-reeks, waar het record van de snelste zo'n 3 seconden sneller was als mijn record, Als ik goed zou kunnen volgen, zou er dus een mooie tijd in kunnen zitten. 
De start werd gegeven en die miste ik... Ik kwam ergens vanachter te recht en probeerde meteen wat meer naar voor op te schuiven. Dat lukte, maar het kostte me toch wat moeite. Al heel snel voelde ik dat het eigenlijk niet zo goed liep. Letterlijk en figuurlijk. Af en toe moest ik even inhouden omdat er voor mij wat geduw was en aan de 500m was ik dan ook teleurgesteld toen ik mijn tijd hoorde, 1'33. Ik wist, of vooral dacht, dat ik dit tempo niet kon volhouden. Na 500m kreeg ik het dus al mentaal moeilijk. Ik weet niet wat het was... Het draaide gewoon niet. telkens als er iemand over mij kwam, probeerde ik nog aan te pikken, maar het had geen zin. 

Ik eindigde met een tijd net onder de 4'50 en een grote teleurstelling. Vandaag had mijn beste 1500 van het seizoen moeten worden. Het was ook mijn laatste. Ik sluit dit '1500m-seizoen' dan ook af zonder verbetering van mijn PR. 
Op training loop ik tijden waar ik vorig jaar enkel van kon dromen. Dus vind ik dit echt jammer. Ik weet dat ik sneller zou moeten kunnen. Het is er gewoon dit seizoen niet uitgekomen. Misschien sukkelde ik vandaag ook met een na-stage-dipje.
Op het BK zal ik de 5000m lopen en hoop ik op mijn eerste Belgische medaille! 



UA-32168031-1