Hey, 

Gisteren heb ik mijn eerste 5000m gelopen. Ik zat in het na-programma, waar de start normaal rond 22u55 gegeven zou worden. Rond 19u kwamen we aan in Oordegem, zo vroeg omdat ik nog wou supporteren voor Brecht. Brecht liep de 800m en ging voor het minimum voor Barcelona. Dat minimum is hem ook gelukt! Proficiat Brecht :)

Normaal was het plan dat ik rond 22u zou beginnen opwarmen, maar er waren al vertragingen. Met 10 reeksen 1500m mannen en 3 reeksen 3000m mannen was er nog wat tijd. Rond 23u was ik het wachten beu, ik werd bovendien ook een beetje moe en dus besloot ik toch maar te beginnen opwarmen. Ondanks het late uur, voelde mijn benen zich nog goed.
Rond iets voor 12 mochten we aan de startlijn plaatsnemen. De start werd gegeven en ik nestelde mij meteen in de 3e positie achter twee mannelijke Fransmannen. Het tempo voelde goed en na een paar toeren (3 van de 12,5) liep ik wat voor op de tussentijden die ik nodig had om mijn doel te bereiken (17'30). Maar ik kreeg het zwaar, de Fransmannen en een Belg hadden een versnelling geplaatst en ik kon niet mee. De overige 9 toeren moest ik dus alleen lopen. 
Na 3000m had ik een tijd van 10'20, de bevestiging dat mijn record van de 3000m sneller zou moeten kunnen. In de 4e kilometer verloor ik mijn voorsprong op mijn tussentijden, wat dus betekent dat ik stilviel. Ik was misschien wat te snel vertrokken en om dat tempo alleen aan te houden, was te moeilijk. De laatste kilometer moest ik dus een beetje versnellen, en dat deed ik wel.
 Ik kwam, een dag later dan dat ik vertrok en na mijn eenzame tocht, aan in 17'33"47. Een tijd waar ik, voor mijn eerste keer, toch niet ontevreden over mag zijn. Het late uur, de vermoeidheid, het alleen lopen en de wind die op dit uur wat aanwakkerde speelden in mijn nadeel. Ik denk dat ik beter kan als ik beter indeel. 

Met deze tijd verschijn ik in de top 30 aller tijden junioren van België. 
De volgende wedstrijd zal nog even op zich laten wachten, eer
Groetjes,
Sara

UA-32168031-1