Foto
Hey,

Gisteren, 26 mei, was het eindelijk tijd voor de IFAM. Ik had uitgekeken naar deze wedstrijd omdat ik wist dat ik mijn PR zou moeten kunnen breken en omdat ik in een perfecte reeks hiervoor zou zitten. Ik had hoge verwachtingen.
Ik liep in de eerste reeks van het voorprogramma. Het was warm en de start werd iets later gegeven dan op het programma stond. Ik moest me dus in de schaduw fris houden. Ik voelde me er klaar voor en was dan ook blij dat we aan de startlijn konden plaatsnemen. 
De start werd gegeven, ik werd wat ingesloten, maar wou daar weg. Na 200m kon ik dan toch opschuiven naar voor, ik liep rond de 5e plek. Aan de 500m was de doorkomsttijd goed, het nieuwe record zat er nog steeds in, maar ik kreeg het nu al moeilijk, en dit was te vroeg. Met nog 800 meter voor de boeg, had ik al de vermoeidheid die ik normaal voel vlak voor de laatste toer, nog net genoeg kracht om in die toer te versnellen, maar daarna ben ik leeg. 
Dit gebeurde dan ook. Aan de 100m had ik nog een doorkomsttijd om 4'39 te lopen, maar ik wist dat dit niet meer haalbaar was. Ik viel stil, was leeg. Uiteindelijk kwam ik over de streep in 4'44"63. Heel teleurgesteld.
Het ging gewoon niet vandaag. Het enige postieve is misschien nog dat als het vorig jaar niet ging, ik rond de 5'00 liep en nu dus 4'44. 

Voor de examens zal ik geen 1500 meer lopen, ik hoop in de grote vakantie mijn record dus scherper te stellen.
Misschien loop ik volgende week mijn eerste 5000m, ook in Oordegem. Ik heb last van een ontsteking aan mijn beide knieën en kies deze week dus voor aquajogging en fietstraining. Als de pijn verminderd, zal ik waarschijnlijk lopen. 


Groetjes,
Sara

 
Hey!

Vandaag trok ik naar Sint-Niklaas, voor mijn 2e 800m van het seizoen. Ik zou in de A-reeks lopen, wat betekende dat het er snel aantoe zou gaan.
Ik heb de hele week last gehad van een lichte verkoudheid en van een pijne knie. Heel hoge verwachtingen had ik dus niet, maar onder die 2'20 was toch iets wat ik echt hoopte. 
Ik moest starten in de buitenbaan... baan 8, niet mijn favoriete plek. Ik heb het moeilijk met het inschatten van mijn tempo tijdens de start. In de buitenbaan zie je niemand die voor je loopt en da's niet bevorderend voor mijn 'tempo-inschattings-capaciteiten'!
Bij het uitkomen van de bocht merkte ik dan ook dat er verrassend weinig volk me had bijgehaald. Ik liep naar binnen en nestelde me rond de 4e plek. bij de 200m zag ik op de klok 32' verschijnen. Dit was te snel voor mij. Jozef had me voor de wedstrijd nog vertelt niet onder de 33 door te komen. Ik hield dit tempo ongeveer aan en kwam aan de 400m in ongeveer 65' door. De verzuring begon nu al op te komen. Met nog één baanronde voor de boeg en in het spoor van Aria Schouten (VMOL) probeerde ik alles te geven. Ik probeerde mijn tempo aan te houden en bij de laatste 100m kwamen we met 3 meisjes op een rij uit te bocht. Het was de eerste keer dit seizoen dat ik een eindspurt kon doen tegen iemand. Vorige keren kwam ik altijd helemaal alleen aan. Het was hard en ik was totaal verzuurd. 
Uiteindelijk bereikte ik de finish na 2'19"95, eindelijk onder die 2'20 dus! 
Over mijn wedstrijd ben ik echter niet tevreden. Mijn eerste 200m was te snel, waardoor ik te snel in verzuring kwam en het gewoon aanvoelde als één lange, eindeloze spurt. Ik had eigenlijk uit mijn vorige 800m dit al moeten leren... want daar had ik net hetzelfde probleem.

Vandaag, donderdag 17 mei 2012, is een dag die ik zal onthouden. Voor de eerste keer onder die 2'20. Misschien had ik stiekem toch iets sneller gehoopt, want echt tevreden, ben ik ook niet. 

Volgende week zaterdag loop ik een 1500m op de IFAM. 
 
 
Hey!

Vandaag was het tijd voor mijn eerste 1500 van het seizoen. Ik had er zin in, maar verwachtte er niet te veel van. Op een interclub weet je nooit wat je moet verwachten. Het kan zijn dat je helemaal alleen valt, of dat er tactisch gelopen wordt. Ik wist ook niet wie men tegenstand kon zijn. 
Al snel was het tijd voor de start. Ik startte helemaal aan de binnenkant, niet mijn favoriete plekje. Mijn start is meestal nogal traag en als ik dan vanbinnen sta, bestaat de kans dat ik ingesloten word. 
Mijn start was ook deze keer niet zo snel, maar het meisje dat naast me stond, nam ook niet zo'n snelle start, waardoor ik toch van voor kon starten. Ik nam de koppositie en kwam op 200m door in 36 seconden, exact wat Jozef me gevraagd had. Ik besloot een beetje te versnellen en niemand kon nog mee. Daar liep ik dan na 300m alleen weg van de rest. Na 500m kwam ik door in 1'32" nog steeds op weg voor een mooie eindtijd. Natuurlijk was het moeilijk voor me om dit tempo alleen vol te houden. Ik vertraagde dus een beetje en liep relatief rustig verder. Ik kwam aan in 4'42"15 Een tijd waar ik in deze omstandigheden meer dan tevreden over ben. 
Ik weet dat ik beter kan, en dit geeft me vertrouwen. Mijn 4'39" van vorig jaar, is zeker niet meer onbereikbaar.  Ik kijk enorm uit naar mijn volgende 1500m, binnen 2 weken op de IFAM. Als ik daar meer geluk heb met mijn reeks, zit er een mooie tijd in. 

Komende donderdag loop ik in Sint-Niklaas een 800m, ik hoop eindelijk eens onder die 2'20 te duiken, want dat laat echt té lang op zich wachten.

Groetjes,
Sara


UA-32168031-1