Hey!

Mede door de examens was het al geleden van in 2012 dat ik nog een wedstrijd liep. Dringend tijd om er dus nog eens in te vliegen afgelopen weekend. De voorbije weken had ik vooral aan mijn uithouding gewerkt en ik wist niet goed hoe het voor de rest met mijn form zat. Ik had dus niet echt bepaalde verwachtingen in Hannuit en stond daardoor toch een beetje onzeker aan de start.

Veel bekende namen ontbraken in Hannuit, maar men zegt altijd 'de afwezigen hebben ongelijk', dus was dit eigenlijk een mooie kans voor mij. In het begin van de opwarming had ik last van steken in mijn knie, waardoor ik even nog het gevoel kreeg niet te kunnen starten. De opwarming dan maar een beetje aangepast en toch de startlijn met volle goesting kunnen bereiken, want ik had er zin in! 3 rondes met ijskoude waterplassen stonden ons te wachten.
Het startschot werd gegeven en er werd snel gestart. Ik liep op een 5de plek en had het eigenlijk moeilijk om het tempo, Aangevoerd door Astrid Verhoeven, op dat moment te volgen. Gelukkig stabiliseerde het tempo van de anderen na even en was ik tegen dan wel op dreef gekomen. Astrid was al wat weggelopen van de rest en ook Charlotte Sijmens liep een beetje voor. Mijn doel was zo snel mogelijk bij Charlotte geraken om me zo een weg naar Astrid te banen. Nog voor het ingaan van de 2e ronde had ik Charlotte al terug bijgebeend. Ik begon aan mijn tocht naar Astrid en zag de afstand tussen ons tijdens de 2e ronde stilletjes aan korter worden. Even leek het me dus nog mogelijk om naar haar toe te lopen... Maar tijdens de laatste ronde werd de afstand terug groter, ik moest dus tevreden zijn met mijn 2e plek! En dat was ik ook. 

Na 2 mindere wedstrijden, ondertussen al een tijdje geleden, is dit terug een opkikker!
Volgende week sta ik aan de start van het PK in Borsbeek, waar ik dezelfde plek als vorig jaar hoop te behalen!

UA-32168031-1