Foto
Gisteren was het de laatste wedstrijd van mijn seizoen, het Belgisch Kampioenschap voor Junioren (en Beloften) in Moeskroen. Bij het zien van de deelnemerslijst wist ik al dat zilver het hoogst haalbare zou zijn. Imana Truyers was duidelijk sterker dan de rest en dan waren we nog met 4 (Esther Schouten, Nena Leunis, Evelin Van Havere en ik) die ongeveer even snel liepen om de overige 2 podiumplaatsjes te vullen. Van die 4 had ik dit seizoen de snelste 5000m gelopen, maar dat wou natuurlijk niet veel zeggen, want op een kampioenschap kan het er heel anders aan toe gaan. 
Omdat ik vorig jaar mijn podiumkansen op het het BK verpest had, was ik er dit jaar nog meer op gebrand om eindelijk eens op zo'n Belgisch podium terecht te komen.

In de blakende zon, bij warme temperaturen, werd de start gegeven en meteen liepen we met het groepje kanshebbers op zilver samen. Ik had besloten me op kop te zetten zodat ik de wedstrijd wat mee kon controleren en direct kon reageren als iemand zou versnellen. Zo zou ik niet te veel krachten verliezen en zou ik geen gaatje moeten laten bij een plotse versnelling. Afwisselend kwam er altijd iemand anders naast mij lopen. Het tempo voelde voor mij redelijk rustig aan, maar in de eerste 2 kilometer zelf versnellen, leek me niet verstandig. Ik had wat schrik dat ik daarna de man met de hamer zou tegenkomen.
Ondertussen werd het groepje achter mij kleiner. Ik had geen idee wie nog mee was en wie niet, maar wist wel dat mijn kansen op podium stegen. Bij het ingaan van de laatste 2 kilometer besloot ik wat te versnellen en met nog 1 kilometer te gaan liep ik plots alleen. Ik wist dat het binnen was en dat ik dit niet meer zou afgeven. Ik had nog wat overschot en kon nog een beetje versnellen om mijn 2e plek helemaal veilig te stellen. Bij de aankomst zag ik op de klok 18'21" verschijnen, een hele trage tijd dus, maar dat maakte vandaag niet uit. Eindelijk kon ik op een kampioenschap eens waarmaken wat van mij verwacht werd. Nena Leunis kon na Imana Truyers en mij het podium vervolledigen. 

Mijn zomerseizoen kende een sterke start, met de provinciale titel op de 3000m en een sterk einde, met de 2e plek op het BK 5000m. De tijden die ik dit jaar hoopte te lopen zijn er wel niet helemaal uitgekomen, maar ik weet dat die er wel inzitten. Nu ga ik het een weekje rustiger aan doen om me dan weer helemaal op te laden voor een duathlon op 30 september in Wevelgem. 13 oktober neem ik de 10km van de Ekiden aflossingsmarathon voor mijn rekening, waar ik meeloop met het AA Drink team. Daarna start ik mijn winterseizoen met de Crosscup relays.

Groetjes en tot snel,
Sara


UA-32168031-1