Hey!

Vandaag trok ik naar Sint-Niklaas, voor mijn 2e 800m van het seizoen. Ik zou in de A-reeks lopen, wat betekende dat het er snel aantoe zou gaan.
Ik heb de hele week last gehad van een lichte verkoudheid en van een pijne knie. Heel hoge verwachtingen had ik dus niet, maar onder die 2'20 was toch iets wat ik echt hoopte. 
Ik moest starten in de buitenbaan... baan 8, niet mijn favoriete plek. Ik heb het moeilijk met het inschatten van mijn tempo tijdens de start. In de buitenbaan zie je niemand die voor je loopt en da's niet bevorderend voor mijn 'tempo-inschattings-capaciteiten'!
Bij het uitkomen van de bocht merkte ik dan ook dat er verrassend weinig volk me had bijgehaald. Ik liep naar binnen en nestelde me rond de 4e plek. bij de 200m zag ik op de klok 32' verschijnen. Dit was te snel voor mij. Jozef had me voor de wedstrijd nog vertelt niet onder de 33 door te komen. Ik hield dit tempo ongeveer aan en kwam aan de 400m in ongeveer 65' door. De verzuring begon nu al op te komen. Met nog één baanronde voor de boeg en in het spoor van Aria Schouten (VMOL) probeerde ik alles te geven. Ik probeerde mijn tempo aan te houden en bij de laatste 100m kwamen we met 3 meisjes op een rij uit te bocht. Het was de eerste keer dit seizoen dat ik een eindspurt kon doen tegen iemand. Vorige keren kwam ik altijd helemaal alleen aan. Het was hard en ik was totaal verzuurd. 
Uiteindelijk bereikte ik de finish na 2'19"95, eindelijk onder die 2'20 dus! 
Over mijn wedstrijd ben ik echter niet tevreden. Mijn eerste 200m was te snel, waardoor ik te snel in verzuring kwam en het gewoon aanvoelde als één lange, eindeloze spurt. Ik had eigenlijk uit mijn vorige 800m dit al moeten leren... want daar had ik net hetzelfde probleem.

Vandaag, donderdag 17 mei 2012, is een dag die ik zal onthouden. Voor de eerste keer onder die 2'20. Misschien had ik stiekem toch iets sneller gehoopt, want echt tevreden, ben ik ook niet. 

Volgende week zaterdag loop ik een 1500m op de IFAM. 
 
Yirco Van Herck
27/5/2012 02:58:55 am

Je mag zeker trots zijn op die tijd. proficiat!!! :-)

Reply



Leave a Reply.


UA-32168031-1