Hey!

Gisteren was het nog eens tijd voor een 3000m. Het was al geleden van op het PK, waar ik solo naar een tijd van 10'14 liep. Ik was ervan overtuigd dat ik sneller kon. De trainingen deze week verliepen vlot en het weer zat mee, niet meer de hitte van de voorbije dagen. Het enige wat wat tegenviel, was het lawaai buiten de nacht ervoor. Met een mix van Sfinksmuziek op de beat van Tomorrowland, was het niet ideaal om in slaap te geraken...

Ik moest normaal pas om 21u10 lopen en begon dus tijdig aan mijn opwarming. Die opwarming ging gepaard met steken, even kreeg ik schrik, maar met Jozef's hulp verdwenen de steken al snel. 
Iets later dan normaal werd de start dan gegeven. Mijn plan was om rond de 10 minuten te finishen. Ik was dus ook van plan om van in het begin dit tempo te lopen. De eerste 1500m liepen gesmeerd en ik kon goed aanpikken bij een klein groepje. Ik kwam exact op 5 minuten door. Ik wist dat ik nu dit tempo moest vasthouden en dat was ook mijn plan. Tot 2 toeren voor het einde. Plots kreeg ik het zwaar en voelde ik mezelf stilletjes aan helemaal stilvallen. Die laatste 2 toeren waren er echt te veel aan... Er zat geen versnelling meer in.
Ik ben dus ook ontevreden met mijn eindtijd van 10'19". Misschien had ik trager moeten vertrekken en had ik dan een mooiere tijd kunnen lopen, hoewel dat waarschijnlijk niet zo heel veel had gescheeld. Ik heb het geprobeerd en het is deze keer niet gelukt.

Ik denk dat mijn volgende 3000m nog even op zich zal laten wachten... Dinsdag vertrek ik voor 3 weken naar Sankt-Moritz, waar ik mijn batterijen (en vooral mijn rode bloedcellen) weer zal opladen!

Groetjes,
Sara




Leave a Reply.


UA-32168031-1