Hey,

Gisteren was het nog eens tijd voor een 1500m. Het was al van op de IFAM geleden, en eerlijk gezegd had ik er niet veel vertrouwen in. De laatste maand had ik, zoals ik eerder al vertelde, vooral uithouding getraind. Ik had schrik en was wat onzeker tijdens de opwarming... Ik zat nog met die 1500 van de IFAM in mijn hoofd en wou nu echt niet te vroeg stilvallen. 
Eens in de oproepkamer begon het zelfvertrouwen terug wat te groeien. Ik was van plan niet te snel te vertrekken en verstandig te lopen, met een tijd rond de 4'40 zou ik blij zijn.
Mijn laatste versnelling op de piste van Heusden voelde goed. Na mijn onzekere opwarming was ik er dan toch klaar voor. De start werd gegeven en ik plaatste me halverwege, langs de buitenkant van de groep. Mijn opdracht was simpel: De eerste 500m niet te snel lopen, dan goed meevolgen in de groep en daarna alles geven. We hadden van in het begin goede doorkomsttijden en ik voelde me nog fris. Met nog 500m te gaan en 3'05 op de teller, hoorde ik Jozef roepen dat ik moest versnellen. Met die 3'05 aan de 1000m was een tijd binnen de 4'40 nog mogelijk. Ik versnelde, maar begon dan toch te denken dat ik nog wat reserve moest houden, ik mocht niet stilvallen aan de 200m... Maar ook aan de 200m hield ik me precies nog een beetje in, hoewel ik het gevoel had dat ik nog super veel energie had, en zo ging het door tot de finish. 
Ik wist mijn tijd nog niet, maar ik wist al wel dat die rond de 4'40 zou zijn. Ik was hoe dan ook tevreden. Zonder specifieke trainingen een tijd lopen rond mijn persoonlijk record van vorig jaar, voelt goed. Er zit nog verbetering in, zeker aangezien ik niet volledig voluit ben gegaan en ook niet specifiek voor 1500 aan het trainen ben.
Later op de avond bleek dat ik een tijd had van 4'39"76, 60 honderdsten boven mijn PR! Natuurlijk kreeg ik nu spijt van het gevoel dat ik niet voluit ben gegaan. Eigenlijk snap ik zelf niet zo goed waarom ik het niet gedaan heb. Misschien is het door die langere afstanden die ik de laatste weken heb gelopen. Bij die afstanden moet je minder diep gaan en ik heb dat in deze 1500 dus een beetje verkeerd ingeschat. 

Komende week trek ik naar Barcelona om voor Brecht, Joren en de andere Belgische Junioren te supporteren21 juli zal ik in Ninove terug een 1500m lopen, om dan hopelijk dat record te breken. In Ninove zal ik dus wel met veel vertrouwen aan de start kunnen staan, hoewel ik aan deze piste slechte herinneringen heb... 




Leave a Reply.


UA-32168031-1