Hey!

21 juli, Belgische feestdag en de dag dat ik mijn 4e 1500m van het seizoen zou lopen. Met de KBC-Nacht in het achterhoofd, had ik er vertrouwen in, hoewel de piste van Ninove niet direct leuke ervaringen bij mij oproept. Als 1e jaars scholier vond daar  het Vlaams kampioenschap plaats en dat was ook meteen mijn meest trage, verschrikkelijke, teleurstellendste wedstrijd ooit. Tijd om die negatieve gedachten rond de piste van Ninove te doorbreken.

Ik stond ingedeeld in de eerste reeks van het na-programma en met zo'n 25 min vertraging, mochten we ons naar de startlijn begeven. Daar voelde ik al meteen dat het drummen ging worden. Veel bekende gezichten aan de start, zoals Imana Truyers, Britt Vanthillo, Ester en Aria Schouten, Evelien De Haes,... 
In de eerste 200m, die voor mij eigenlijk net iets te traag waren, werd mijn gevoel al bevestigd, er was veel geduw en ik besloot me langs de buitenkant van het pak te plaatsen. Stilletjes aan schoof ik wat op naar voor, maar de 'kopgroep' was breed en compact, niet ideaal voor een snelle wedstrijd. De tussentijden waren goed en een goede tijd zat er dus nog wel steeds in. In tegenstelling tot de KBC-Nacht, plaatste ik een versnelling wanneer het nog 500m was. Ik ging diep, veel dieper dan vorige keer. Ik kwam als 9e over de streep met een tijd van 4'39"82. Een paar honderdste trager dan vorige keer en dus ook weer net geen record.

Ik ben blij dat ik weer onder de 40 zat, hoewel ik toch ook echt graag eens onder die 39 ga. Ik heb alles gegeven wat ik kon, en dat voelt goed. Gisteren zat er niet meer in, maar ik denk dat ik later dit seizoen nog wel de kans ga krijgen om mijn record te breken. 

Volgende week loop ik nog een 3000m en daarna vertrek ik voor 3 weken op stage naar Sankt-Moritz.

Groetjes,
Sara





Leave a Reply.


UA-32168031-1