Foto
Hey,

Het is al een tijdje geleden dat ik nog een wedstrijd gelopen heb. Juni was dan ook de allerlaatste maand van mijn middelbare schoolcarrière en het behalen van mijn diploma ging dan ook even voor op de wedstrijden. 

Tijdens de examens heb ik me vooral bezig gehouden met duurlopen en minder met specifieke trainingen. Gisteren was er een 5000m mixed te doen in Lier, dit zagen we dan ook als een perfecte kans, ondanks de vermoeiende examens, om mijn tijd eventueel wat scherper te stellen. 

Ik liep om 21u30, veel vroeger dan vorige keer in Oordegem, dit moest in mijn voordeel spelen. Ook de reeks was beter bezet, meer mensen die een PR rond de 17'30" hadden. Ik voelde me voor de wedstrijd sterk, ik had er een goed oog in en had helemaal geen last van zenuwen... misschien had ik toch beter wat meer gezondestress gehad....
Al snel werd de start gegeven en ik plaatste me achteraan de kopgroep, die al snel uiteen viel. Na 2 toeren zat ik 7 seconden voor op mijn tussentijden die ik moest lopen. In de 3e toer kwam Els Rens (AVZK), Marathonkampioene, getrokken door haar hazen over mij. Ik heb een aantal toeren aangepikt en moest dan toch noodgedwongen lossen... Op die moment had ik nog altijd 7 seconden voor op mijn vooropgestelde tussentijden, ik liep dus een constant tempo en het zag er nog steeds goed uit. Het enige nadeel was dat ik nu alleen viel. 
Met nog 5 toeren te gaan kreeg ik het toch moeilijk. Ik viel stil en geraakte precies niet meer vooruit. Mijn voorsprong op de tussentijden verdween ziender ogen. Vanaf dat moment was het toertjes aftellen en al het mogelijke geven tot op de finishlijn. Ik voelde in mijn rug ook Juniore Esther Schouten (VMOL) dichter komen. De laatste toer heb ik dan toch proberen te versnellen. Ik hoorde Jozef, die aan de 200m stond, roepen 'Het kan nog, kleine pasjes!', maar eigenlijk wist ik zelf al dat het PR niet meer mogelijk was, toch heb ik het laatste er nog uitgeperst en wist ik Esther Schouten achter mij te houden. Ik finishte als 3e vrouw in 17'36". 

Dat ik Els Rens moest laten gaan, was niet abnormaal, ze eindigde binnen de 17'10". De eerste vrouw, Veerle Van Linden had zelfs een tijd onder de 16 minuten! Voor beide een knap PR!

Zelf was ik minder tevreden. Ik kwam om een PR te lopen en deed dit niet. Alle omstandigheden speelden nochtans in mijn voordeel. De eerste helft van de wedstrijd heb ik sterk gelopen, tactisch beter dan vorige keer, maar de form was er gewoon niet.
De volgende 5000m zal nog even op zich laten wachten. Volgende week loop ik normaal een 1500m op de KBC-nacht.

Groetjes,
Sara




Leave a Reply.


UA-32168031-1