Hey!

Afgelopen zondag (03/02) was het Provinciaal Kampioenschap in Borsbeek. Op dit kampioenschap zou ik voor de allereerste keer een titel moeten verdedigen. Vorig jaar won ik vrij gemakkelijk, maar dit jaar verwachtte ik meer concurrentie van Sara Vande Velde, die vorig jaar afwezig was.

Het parcour van Borsbeek is niet meteen het meest zware, hoewel we op de lange rechte stroken wel telkens tegen de wind moesten opboksen. Het ontbreken van modder speelde in mijn voordeel. Onze start werd gegeven om 14u40 en samen met de masters begonnen we aan 4 grote ronden, wat goed was voor 5380m. Bij de masters was de bekendste naam Els Van Hooijdonck (ESAK) en op voorhand verwachtte ik dat Sara, Els en ik de hoofdrollen zouden spelen in deze cross. 
Tijdens de eerste rechte strook nam Els de leiding. We hadden wind op kop dus hield ik me even nog wat schuil in de kop van het pak. Wanneer we onze eerste bocht namen en 180° draaiden, zag ik mijn kans om al een eerste lichte versnelling te plaatsen. Het waren enkel Els en Sara die konden aanpikken. Weer een bocht van 180° en weer tegen de wind in lopen. Hier hield ik me dan wat rustiger, om geen onnodige krachten te moeten verspelen. Nog steeds waren we met 3 samen en onze voorsprong groeide nog een beetje. Bij wind mee versnelde ik terug en mijn verdere plan was om ook de rest van de wedstrijd het tempo van op de eerste rij mee te bepalen. Tijdens de 2de ronde moesten Els en even later ook Sara lossen. Op de moment dat ik Sara haar ademhaling en voetstappen niet meer hoorde, kreeg ik even schrik dat ook ik over mijn toeren aan het gaan was. Ik zat nog niet in de helft van de wedstrijd en liep al alleen aan kop. Toch wist ik langzaam mijn voorsprong te blijven vergroten en mijn tempo aan te houden. Ik kwam tevreden als 1ste over de streep met een voorsprong van 19 seconden. Dit geeft vertrouwen voor de volgende cross. 

Het Juniorenpodium werd vervolledigd door Sara Vande Velde op 2 en Sofie Onzea op 3. Komend weekend staat er geen wedstrijd op het programma. De week daarna, 17/02 zal ik starten in de Crosscup van Hulshout, wat sinds dit jaar ook het Vlaams Crosskampioenschap voorstelt. 

Groetjes,
Sara




Leave a Reply.


UA-32168031-1