Hey,

Het is net geen 4 maanden geleden dat ik hier nog eens iets achterliet. Op atletiekvlak is er dan ook niet heel veel gebeurt in die periode. Ik heb lang gesukkeld met een ontsteking aan de peesplaat in mijn voet. Mijn dagen werden dan ook gedurende 3 maanden vooral gevuld door alternatieve fiets-, aquajog- en af en toe zwemtrainingen.

Begin juni ben ik stilletjes aan terug beginnen lopen. Om de twee dagen, op joggerstempo, als examenontspanning. Tegen eind juni was ik in staat om weer een lange, snellere duurloop af te werken. Net op tijd, want op 30 juni vertrok ik richting Sankt-Moritz, waar Jozef en Brecht me stonden op te wachten. Ik zal hier tot 28 juli op hoogte trainen. Vandaag zit ik reeds in de helft van de stage en dus vond ik het tijd voor een update voor het thuisfront.  

De reis en mijn nieuwe zolen, hadden een slechte inpakt op mijn voet. De eerste dagen heb ik hier niet kunnen lopen zoals ik gehoopt had... gelukkig brachten  mijn koersfiets, het zwembad van Pontresina en de massages van de Duitse Anita redding. 

De hoogtepunten van mijn stage bestaan momenteel dus ook grotendeels uit fietstochten. Op 10 juli heb ik mijn eerste echte bergrit kunnen afwerken. Samen met Stijn d’Heer maakte ik een tocht van iets meer dan 100km over de Julierpas en de Albullapas (voor de Strava-kenners: hiermee kroonde ik mij ook meteen tot Queen of the mountain bij de klim naar de top van de Julier ;)).

Verder worden hier elke ochtend tochtjes met de koersfiets georganiseerd onder leiding van Davy Commeyne. Af en toe pik ik hier een ritje van mee en rijd ik dan, samen met Xenia Luxem, alle mannen naar huis.  

Op loopvlak heb ik gisteren mijn eerste hoogtepunt bereikt. De eerste pistetraining sinds begin maart is een feit! En het was een geslaagde training. Morgen trekken we, voor een letterlijk hoogtepunt van de stage, naar de Piz Nair en zullen we daar een rustige training op de Finse piste afwerken.

Mijn doelen voor het tweede deel van de stage zijn meer looptrainingen pijnvrij  kunnen afwerken en voor het eerst in 5 jaar Lej March overzwemmen. Iedereen die Lej March kent, zal nu denken ‘alé, zo’n klein meer’ en iedereen die mij goed kent, zal begrijpen waarom het zo’n opgave is… Ik wil eind augustus eens een triatlon meedoen… dus ik moet gewoon…

Voila, tijd om te gaan slapen…
Want voldoende rust is meer dan belangrijk op stage!

Groetjes,

Sara




Leave a Reply.


UA-32168031-1