Foto
Hey,

De rust is reeds enkele weken bezig, maar toch heb ik niet stilgezeten. De eerste twee weken na het Belgisch heb ik voornamelijk wat onderhoudswerk gedaan. Dit deed ik voor de verandering eens samen met naamgenoot, sinds kort ook clubgenoot en concurrente Sara Vande Velde. Iets wat zeker voor herhaling vatbaar is! 
De week daarna begon het nieuwe academiejaar en vertrok Sara naar Leuven. Ik had die week nog geen les en dus een zee van tijd om er met de fiets op uit te trekken, ter voorbereiding van mijn 2e duathlon.
Na heel wat kilometertjes en 2 zwaardere intervaltrainingen (met dank aan Jan Bertels) op de fiets voelde ik me helemaal klaar om Wevelgem al lopend en fietsend te veroveren. Deze keer zou ik niet als enige bekende aan de start staan. Ook Brecht had zich voor de 'fun' ingeschreven. Op zaterdag hebben we onze wedstrijdvoorbereiding in Leuven afgerond, waar we kennis maakten met het Vlaamse Crossteam voor komend seizoen. Want voor de eerste keer zit ook ik in die selectie. 

De start in het verre Wevelgem werd al rond 13u gegeven. We moesten zondagochtend dus vroeg uit de veren. Ik zou starten in de reeks van de Junioren en Jeugd A. Op het programma stond 5km lopen, 20,5km fietsen en nog eens 2,5km lopen. Eens aangekomen zijn we even bezig geweest met uitzoeken hoe de wisselzone werkte. Hierna bleef er nog maar een beetje tijd over voor een korte opwarming. 
De start werd gegeven en ik verschoot even van het tempo van mijn concurrenten. Niet dat dat tempo te snel was voor mij, maar ik voelde toch dat ik niet veel sneller zou moeten gaan, aangezien er ook nog fietsen op het programma stond. Al snel bleek dat de andere meisjes iets te snel waren gestart en had ik een aanzienlijke voorsprong. Bijna 2 minuten voor het 2e meisje kon ik op mijn fiets springen, of eerder gezegd op mijn fiets sukkelen... Ik was helemaal klaar voor de 5 rondjes! De eerste helft van de ronde hadden we heel veel tegenwind en liep het wat bergop. Mijn fietstempo zakte daar telkens terug naar 35 à 33 km/h. Eens het keerpunt gepasseerd zat er met meer dan 40 wel wat meer vaart achter. 
Vanaf de 2e ronde kreeg ik gezelschap van enkele mannen. Het was een wedstrijd waarin stayeren was toegelaten, maar dit moest wel binnen je eigen categorie blijven. Zowel die mannen als ik hadden dat niet meteen door. Ik moest dus proberen afstand te houden hoewel ze de hele tijd hetzelfde tempo reden. 
Toen ik klaar was met fietsen, kon ik met een gerust hart aan mijn stuk lopen beginnen. Mijn voorsprong was nog gegroeid en dat ze mij zouden inhalen in het lopen, was ondenkbaar. Uiteindelijk kwam ik met meer dan 5 minuten voorsprong aan. Ook tegenover de eerste volwassen vrouw had ik een voorsprong van 5 minuten. 

Ik mag dus best tevreden zijn met mijn 2e duathlonoverwinning. Eigenlijk heb ik eens zin om een grotere wedstrijd mee te doen en mij te meten met de beste duathlonsters van mijn leeftijd... misschien is dat iets voor het volgende seizoen!

Ook Brecht deed het trouwens schitterend! Hij werd tweede achter een bekende, en dus niet te onderschatten, jongen in de duathlonwereld!

De uitslag:

Groetjes,
Sara



Leave a Reply.


UA-32168031-1