Bonheiden (28/10/12)
Na de 3000m in Gent, leek het me een goed idee om in Bonheiden mee te doen. Dit om de normale crossafstand nog eens gelopen te hebben voor het echte werk in Mol. 
Ik verwachtte in Bonheiden niet veel concurrentie van andere junioren en zo was het ook. 
Voor mij wel enkele goede senioren. Vanden Bempt Sigrid (DCLA), Van Proeyen Karen (ROBA) en Steffens Elke (DCLA) liepen al snel weg van de rest. Iets voor mij liepen op constante afstand De Haes Evelien (LYRA) en Van Accom Sofie (ACHL). Ik wou stelselmatig dichter bij hen geraken, maar dit bleek onmogelijk. Ik heb heel de wedstrijd samen gelopen met Lambrechts Dominique (DCLA) waarbij we om te beurten een stuk kopwerk voor onze rekening namen.  In de laatste rechte lijn besloot ik rustig te versnellen en moest ze even lossen. Waarna ze in de laatste 100m een versnelling plaatste en mij hiermee verraste. Ik werd dus in het totaal 7e en eerste juniore! Achteraf gezien had ik het gevoel dat ik er meer had kunnen uithalen... 

Crosscup Mol (4/11/12)
Gisteren was het tijd voor de eerste echte individuele test van het jaar. Ik had na Gent geen super goed gevoel overgehouden aan mijn eigen wedstrijd, als ik de tijden vergeleek met de andere junioren, had ik echt niet snel gelopen. Mol was bovendien een wedstrijd dat ik de afgelopen jaren gemeden had, maar dit jaar, met het oog op het eindklassement, viel hij niet de vermijden. Ondanks mijn slechte ervaringen daar, had ik er toch zin in. Ik wist dat ik sinds mijn laatste keer (1e jaar scholier) sterker was geworden en nu dus misschien meer vooraan kon meestrijden. Ik zou vandaag ook voor het eerst aantreden in het VAL-truitje. Op het programma stond één B ronde en 2 C's en dus een hoop zand...
De start werd gegeven en ik was meteen goed mee weg. Ik kon me redelijk ver vooraan in de groep plaatsen en had meteen het juiste tempo beet. Voor mij viel de groep al snel een beetje uiteen en werd het een lang gerekt lint met Camilla De Bleecker (DEIN), Aria Schouten (VMOL), de Nederlandse Irene Van Lieshout, Jenna Wyns (VAC), Nena Leunis (RCG), Astrid Verhoeven (LEBB), Charlotte Sijmens (DCLA) en Jolien Van Hoorebeke (RIEM). Nog voor het indraaien van de eerste zandstrook wist ik me voor deze laatste twee te plaatsen. In het zand was het dan proberen mijn plekje vast te houden, want hoe je het ook draait of keert, ik ben nog steeds geen zandloper... ondanks de korte stage in De Panne waar we ter voorbereiding nog een intervaltraining op het zand afwerkte. In de 2e ronde probeerde ik dichter te komen op Astrid Verhoeven en dit lukte stelsematig. Wanneer we voor de 2e keer het zand in doken had ik dan ook haar te pakken. De 3e ronde zag ik dan ook de voorsprong van Nena steeds kleiner worden, maar ik wist dat ook ik moest oppassen voor wie er nog achter mij kwam. Ik voelde dat hun achterstand ook weer kleiner werd en dat er gesprint zou moeten worden op het einde. Jolien kwam nog voor de laatste bocht over mij en hierna zette ik mijn versnelling zachtjes in. Jolien kon ik niet meer inhalen maar Nena nog net wel. Van achter mij kon er niemand meer over mij komen. Uiteindelijk streden we met 6 meisjes voor plaats 4 tot 9. Ik finishte als 6e.
Ik ben tevreden over mijn wedstrijd, ik heb rustig opgebouwd en kon in het zand mijn mannetje staan... hoewel ik zelf voel dat mijn 'zandtechniek' echt op niets trekt. 
Ik heb door deze wedstrijd vertrouwen gekregen voor Roeselare, een toch niet zo onbelangrijke wedstrijd aangezien hier de selectie voor het EK plaats vind. 

Op 18 november loop ik in Duffel, voor het allereerst een 'thuiscross' in mijn eigen club!

Groetjes, 



Leave a Reply.


UA-32168031-1