Hey,

Vorig weekend liep ik voor het eerst in mijn leven een cross in eigen club. Iets wat ergens toch speciaal is, want op zo'n 'thuis'cross zijn er altijd meer supporters als elders. En die supporters heb ik nodig gehad...

Aan de start vond ik Sara Vande Velde niet terug. Wat ik wel jammer vond, want ik hoopte er met haar een toch wat spannende cross van te maken bij de junioren. Maar ik begrijp haar keuze, met oog op dit weekend, ook wel! Bij de senioren waren er dan weer wel een aantal toppers, zoals enkele Nederlandse dames, een Keniaanse, Kim Geypen (DCLA), Kim Bosmans (DCLA), Elke Steffens (DCLA), Karen Van Proeyen (ROBA) en Shana Lauwers (ATAC). 
Duffel is een snel parcour en er werd dan ook meteen snel gestart. Iets wat ik vorig jaar niet kon en waar ik dus altijd al veel terrein verloor, maar sinds dit seizoen is dat precies anders. Ik sloot mooi mee vanvoor aan en kon even volgen, om daarna mijn eigen tempo te zoeken. De eerste 2 rondes hield ik af en toe nog iemand in en kwam ik zo op de 7e plek terecht, waarna ik aan een lange eenzame tocht kon beginnen. Voor mij liepen ze duidelijk een tikkeltje te snel en achter mij was het tempo dan weer te traag... Het waren dus de supporters die mij voortstuwde :). 
Ik kwam aan als 7e in het algemene klassement. 4e Belgische en 1e juniore. 
Over mijn tijd (18min42 over 5040m) ben ik niet zo tevreden, hoewel het alleen lopen hier wel voor iets zal tussen zitten...

Afgelopen week heb ik me nog perfect kunnen voorbereiden voor dit weekend. Want morgen staat de Crosscup in Roeselare op het programma. De wedstrijd waar de tickets voor het EK uitgedeeld zullen worden. Momenteel heeft de VAL beslist dat enkel de eerste 2 atleten mogen gaan. Indien dit zo blijft, is het een quasi onmogelijke opdracht. Ik hoop dus dat de VAL toch nog een ploeg zal sturen. Ik zal er dan ook alles aan doen om morgen in de top 5 te eindigen, hoewel ik ook besef dat we met veel meisjes zijn die in die top 5 zouden kunnen en willen eindigen. 

Groetjes,
Sara




Leave a Reply.


UA-32168031-1