Foto
Hey,

Afgelopen zaterdag, 13 oktober, stond de Brussel Ekiden op mijn programma. Een aantal maanden geleden contacteerde Victor de Donder mij met de vraag of ik wou meelopen in het AA-drink Team. We zouden met 6 meisjes de 42km tot een goed einde brengen. De andere meisjes waren niet van de minste: Jana Goddeeris, Zenobie Vangansbeke, Astrid Verhoeven, Tatjana Verbeeck en Imana Truyers. Ik kon dus onmogelijk nee zeggen.

Ik zou als 4e starten en nam 10km voor mijn rekening. De week voor deze wedstrijd sukkelde ik nog met een zware verkoudheid, waardoor ik mijn trainingen zelfs heel even moest onderbreken. Ik had dus helemaal geen idee wat ik deze dag kon verwachten. 
Het parcour in Brussel is heel heuvelachtig en bijgevolg dus ook zwaar. Ook de weergoden waren ons niet gunstig gestemd, de regen viel met bakken uit de hemel. 
Onze ploeg was meteen goed vertrokken, we liepen in een 2e positie bij de vrouwen. Een eerste plek veroveren, was een onmogelijke opdracht, de vrouwen van DCLA waren duidelijk beter. Het was dus aan ons om deze 2e plek vast te houden, en dat lukte. Na 2u37min27 kwam Imana Truyers voor ons over de finishlijn. Hiermee waren we, zoals eerder vermeld, 2e vrouwenteam en 39ste in het totaal. 

Ikzelf heb er 37'55 over gedaan, waar ik toch tevreden mee ben, het was de 5e tijd bij de vrouwen. 

Het was in ieder geval een leuke ervaring en zeker voor herhaling vatbaar!

Komend weekend neem ik deel aan de eerste Crosscup van het winterseizoen, de relays in Gent. Dit zal ik uiteraard niet alleen doen, maar samen met mijn nieuwe clubgenoten Lies Van Dessel (1000m), Sara Vande Velde (1500m).

Groetjes,
Sara Van de Vel





Leave a Reply.


UA-32168031-1